Docent

Als docent kijk ik altijd naar het maximaal haalbare gedacht vanuit het creatief vermogen van de leerling. Hierbij breng ik de leerling dan ook graag in contact met stijlen die hem of haar een bredere kijk geven op wat muziek in hun leven te bieden heeft.

Wat kost een gitaarles?

 • Privéles 40 minuten, bij een enkele les
 • 35,-
 • Wekelijkse privéles van 20 minuten
 • 600,-
 • Wekelijkse duoles van 30 minuten (prijs p/p)
 • 450,-
 • Privéles 60 minuten, bij een enkele les
 • 50,-
21+ hoger tarief

Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21% BTW bovenop de genoemde prijzen.

Extra’s voor de leerlingen uit de SED gemeentes (de Muziekunie) :

Veel gestelde vragen

Hoe lang zijn de lessen?

Als basis 20 minuten per week maar natuurlijk waar nodig uit te breiden tegen een meerprijs of bijvoorbeeld 1x 40 minuten per 14 dagen.

Heb ik elke week les?

Het seizoen betreft 38 lessen waarbij we meedraaien in het rooster van de regionale scholen wat betreft de vakanties en feestdagen.
Natuurlijk zijn er ook vele tussenvormen van een eenmalige les op afspraak tot een maandelijkse les van 45 minuten.
Groepslessen behoren ook tot de mogelijkheden.

Welke stijlen kunnen geleerd worden?

 • Fingerstyle
 • klassiek
 • pop
 • singersongwriter/lied begeleiding
 • flamenco
 • tango
 • en geïmproviseerde muziek als jazz en hotclub

In de basisvorming van 1 a 2 jaar leert de leerling de gitaar kennen in de vorm van een goede houding, verschillende aanslag technieken, de gehele hals leert bespelen, van blad leert spelen en al enigszins kennis maakt met verschillende muziekstijlen.

Les locaties

Vanaf 1 september 2020 geef ik op drie locaties gitaarles:

 • Op woensdag in Drechterland in ’t Middelpunt aan de Zesstedenweg 163 in Stedebroec.
 • Op donderdag in Enkhuizen in de Zuiderkerk.
 • Op maandag in Niehove.
 • Online via ZOOM, Skype, Teams of Hangout op afspraak.

Welke gitaar is voor mij geschikt?

Dit kan altijd het beste in overleg bij een proefles besproken worden of gedurende de lesperiode waarin de leerling zich richting een stijl ontwikkelt.
Als akoestische gitaren heb je de nylon-snarige gitaar en de staal-snarige gitaar als 2 hoofdgroepen die elk ook weer hun variaties kennen.
In de elektrische gitaren groep heb je naast ‘ de plank’ ook de semi akoestische versies, altijd in combinatie met een versterker.

Wat kost een gitaar?

vanaf € 150,- kun je een goed bespeelbaar instrument kopen die aangenaam klinkt. Zeker in het begin zijn de verschillende 2e hands kanalen een goede optie omdat je daar vaak voor de helft van de prijs een goed instrument kunt kopen. Leuk ook om om de zoveel jaren een ‘betere’ gitaar aan te schaffen. Werkt enorm stimulerend en nodigt uit tot extra speeltijd.

Kan ik ook optreden?

 • 2x per jaar organiseer ik een Leerlingen concert i.s.m. de Gitaarsalon.
 • Op het Gitaarfestival Enkhuizen kunnen de leerlingen op verschillende podia, afhankelijk van de leeftijd, optreden.

Is de klant altijd koning?

Natuurlijk lever ik maatwerk, gericht op de talenten en ontwikkelingen van de leerling, maar zie het wel degelijk als mijn taak om de leerling ook kennis te laten maken met andere muziekvormen. Vrije keus, ja, maar dan wil ik ook graag zorgen dat er een keuze mogelijkheid ontstaat door een breed aanbod. Voor mij is dat een prachtig resultaat wanneer je merkt dat een leerling die muziek heeft gevonden die hem of haar als een warme jas past. Kijkt u eens bij de testimoniums waar een aantal oud-leerlingen aan het woord zijn.

Waar vind ik inspiratie voor mijn spreekbeurt of werkstuk?

Vakantieweken

Het gitaarles seizoen loopt van 01 september – 01 juli van het volgend jaar met een minimum van 38 lesweken en drie extra activiteiten. De vakantie weken volgen verder het rooster van Regio Noord.

Opzegtermijn

Bij een jaarlijks verbintenis is de opzegtermijn toch slechts 1 maand. Dit vanuit de gedachte dat wanneer iemand echt wil stoppen dit ook moet kunnen. Van beide kanten uit moet je het plezier voorop staan.

‘Als zeer muzikale en inspirerende docent met een wereld van verschillende muziekstijlen is Pieter nog steeds mijn Guru voor lessen over de gitaar en de levenslessen in het bijzonder.’

Tim PanmanMaster opleiding Argentenean Tangoguitar bij Codarts, uitvoerend musicus, gitaardocentWebsite

‘Vanaf mijn 8ste jaar enorm gestimuleerd en geïnspireerd bij het gitaarspelen. Na de basis vorming bracht hij mij in aanraking met fingerstyle van Andy Mckee en Tommy Emmanuel. Van daaruit is hij mij steeds meer gaan begeleiden in het schrijven van eigen werk waarna ik klaar was om op eigen voet te gaan werken aan mijn carrière als Singer-songwriter.’

Sven ReusSinger-songwriterWebsite

‘Door de lessen van Pieter ben ik enthousiast geworden om mij helemaal op de muziek te storten. Hij heeft mij voorbereid op de opleiding Jazzgitaar aan het Conservatorium.’

Menno BruinSinger-songwriter - Docent muziek RSGWebsite

‘Pieter heeft mij altijd gestimuleerd om mijn verhaal in de klassieke gitaarmuziek te vertellen en stond hierin altijd voor mij klaar.’

Sjoerd Terpstrastudent Natuurkunde UvA Amsterdam

‘Voor Pieter zijn inspirerende gitaarlessen zit ik graag elke week 1 ½ uur in de auto.’

Conny van GaansLeerling

Programmeur

Als programmeur en bewaker van de doelstelling van de Stichtingen Gitaarsalon (w.o. Gitaarfestival Enkhuizen) en Guitar Canon nauw betrokken bij de vormgeving van deze internationaal opererende platforms voor de gitaar.

GitaarSalon
Uitdagend Enkhuizen
Gitaarfestival Enkhuizen

Contact

Pieter Nanne

Tel: 06 22 92 15 05
E-mail: info@pieternanne.nl