Docent

Als docent kijk ik altijd naar het maximaal haalbare gedacht vanuit het creatief vermogen van de leerling. Hierbij breng ik de leerling dan ook graag in contact met stijlen die hem of haar een bredere kijk geven op wat muziek in hun leven te bieden heeft.

Wat kost een gitaarles?

 • Gitaarles 45 minuten
  Losse les
 • 35,-
 • Gitaarles 60 minuten
  Losse les
 • 45,-
 • 38 lessen van 20 minuten
  vanaf september tot juli
 • 550,-

‘Als zeer muzikale en inspirerende docent met een wereld van verschillende muziekstijlen is Pieter nog steeds mijn Guru voor lessen over de gitaar en de levenslessen in het bijzonder.’

Tim PanmanMaster opleiding Argentenean Tangoguitar bij Codarts, uitvoerend musicus, gitaardocentWebsite

‘Vanaf mijn 8ste jaar enorm gestimuleerd en geïnspireerd bij het gitaarspelen. Na de basis vorming bracht hij mij in aanraking met fingerstyle van Andy Mckee en Tommy Emmanuel. Van daaruit is hij mij steeds meer gaan begeleiden in het schrijven van eigen werk waarna ik klaar was om op eigen voet te gaan werken aan mijn carrière als Singer-songwriter.’

Sven ReusSinger-songwriterWebsite

‘Door de lessen van Pieter ben ik enthousiast geworden om mij helemaal op de muziek te storten. Hij heeft mij voorbereid op de opleiding Jazzgitaar aan het Conservatorium.’

Menno BruinSinger-songwriter - Docent muziek RSGWebsite

‘Pieter heeft mij altijd gestimuleerd om mijn verhaal in de klassieke gitaarmuziek te vertellen en stond hierin altijd voor mij klaar.’

Sjoerd Terpstrastudent Natuurkunde UvA Amsterdam

‘Voor Pieter zijn inspirerende gitaarlessen zit ik graag elke week 1 ½ uur in de auto.’

Conny van GaansLeerling

Veel gestelde vragen

Hoe lang zijn de lessen?

Als basis 20 minuten per week maar natuurlijk waar nodig uit te breiden tegen een meerprijs

Heb ik elke week les?

Het seizoen betreft 38 lessen waarbij we meedraaien in het rooster van de regionale scholen wat betreft de vakanties en feestdagen.
Natuurlijk zijn er ook vele tussenvormen van een eenmalige les op afspraak tot een maandelijkse les van 45 minuten.
Groepslessen behoren ook tot de mogelijkheden.

Welke stijlen kunnen geleerd worden?

 • Fingerstyle
 • klassiek
 • pop
 • singersongwriter/lied begeleiding
 • flamenco
 • tango
 • en geïmproviseerde muziek als jazz en hotclub

In de basisvorming van 1 a 2 jaar leert de leerling de gitaar kennen in de vorm van een goede houding, verschillende aanslag technieken, de gehele hals leert bespelen, van blad leert spelen en al enigszins kennis maakt met verschillende muziekstijlen.

Welke gitaar is voor mij geschikt?

Dit kan altijd het beste in overleg bij een proefles besproken worden of gedurende de lesperiode waarin de leerling zich richting een stijl ontwikkelt.
Als akoestische gitaren heb je de nylon-snarige gitaar en de staal-snarige gitaar als 2 hoofdgroepen die elk ook weer hun variaties kennen.
In de elektrische gitaren groep heb je naast ‘planka ook de semi akoestische versies, altijd in combinatie met een versterker.

Wat kost een gitaar?

vanaf € 150,- kun je een goed bespeelbaar instrument kopen die aangenaam klinkt. Zeker in het begin zijn de verschillende 2e hands kanalen een goede optie omdat je daar vaak voor de helft van de prijs een goed instrument kunt kopen. Leuk ook om om de zoveel jaren een ‘betere’ gitaar aan te schaffen. Werkt enorm stimulerend en nodigt uit tot extra speeltijd.

Kan ik ook optreden?

3x per jaar organiseer ik een Leerlingenavond. Op het Gitaarfestival Enkhuizen kunnen de leerlingen op verschillende podia, afhankelijk van de leeftijd optreden.
Door het grote netwerk waar ik deel van uit maak zijn er verschillende andere opties door het jaar heen waar de leerling kan optreden.

Is de klant altijd koning?

Natuurlijk lever ik maatwerk, gericht op de talenten en ontwikkelingen van de leerling, maar zie het wel degelijk als mijn taak om de leerling ook kennis te laten maken met andere muziekvormen. Vrije keus, ja, maar dan wil ik ook graag zorgen dat er een keuze mogelijkheid ontstaat door een breed aanbod. Voor mij is dat een prachtig resultaat wanneer je merkt dat een leerling die muziek heeft gevonden die hem of haar als een warme jas past. Kijkt u eens bij de testimoniums waar een aantal oud-leerlingen aan het woord zijn.

Programmeur

Als programmeur en bewaker van de doelstelling van de Stichtingen Gitaarsalon (w.o. Gitaarfestival Enkhuizen) en Guitar Canon nauw betrokken bij de vormgeving van deze internationaal opererende platforms voor de gitaar.

GitaarSalon
GuitarCanon
Madhouse
Uitdagend Enkhuizen
Gitaarfestival Enkhuizen
© Copyright - Pieter Nanne | MENS