GentleGuitar

Melancholiek, warm en teder

Onder de noemer ‘GentleGuitar‘ geeft Pieter Nanne zich eindelijk bloot door te tonen waar zijn liefde voor de gitaar vandaan komt. Door zijn brede interesse in de verschillende muziekstijlen heeft hij zijn muzikale huis weten te voeden om nu na 50 jaar gitaarspelen zijn ‘eigen’ taal te kunnen en mogen spreken:

Melancholiek, Warm en Teder.

Lees meer


Bewust van mijn leeftijd, oude man of niet, zou de geestelijke groei nog wel 30 jaar door kunnen gaan, maar het fysiek laat al zijn gevolgen zien. Streven is om aan te passen en gebruik te maken van de rijkdom van deze levensfase, juist in mijn muzikale leven. Deze leeftijd vraagt om bezinning, een lager tempo die de verdieping en de intensiteit alleen maar kan stimuleren.

Jaren geleden trad ik op in een restaurant waar de Cobra schilder Constant naast mij dineerde. Na enig aandringen van zijn vrouw, die vroeg of haar man iets aan mij mocht laten horen,  speelde Constant uiteindelijk ‘Autumn Leaves’ met van artrose doortrokken handen en een hese, krakerige stem. Toch was dat voor mij het moment waarop ik voor het eerst hoorde, na het nummer zelf al honderden malen te hebben gespeeld, waar het hier werkelijk om ging: ik voelde en zag de ‘Autumn Leaves’/les Feuilles Mortes’. Het was de beleving waar de compositie slechts een hulpmiddel bij was.

Gentle Guitar is ook bedoeld om enerzijds de passieve consument/luisteraar te bereiken met de rijkdom van dit gitaar repertoire maar anderzijds ook vooral de amateur gitarist op zoek naar nieuw repertoire te bedienen en in aanraking te brengen met muziek met een uitdaging, waar wat in en mee te beleven valt.

Sluit

Programmeur

Pieter is als programmeur en bewaker van de doelstelling van de Stichtingen Gitaarsalon (w.o. Gitaarfestival Enkhuizen) en Guitar Canon nauw betrokken bij de vormgeving van deze internationaal opererende platforms voor de gitaar.

GitaarSalon
Gitaarfestival Enkhuizen

Contact

Pieter Nanne

Tel: 06 22 92 15 05
E-mail: info@pieternanne.nl